Ροή Αναρτήσεων

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά! Εκκενώνονται σπίτια

Ηλίθιοι και "άρρωστοι" επιμένουν! – "Πύρινη κόλαση" αυτή την ώρα σε Βλαχάτα – Σιμωτάτα (Συνεχής ενημέρωση- εικόνες + video)
Άλλη μία εφιαλτική νύχτα...
Ρεπορταζ: Γιώργος Χαλαβαζής - Χρήστος Λαμπράκης
Νεότερη Ενημέρωση 23.25
Αυτή την στιγμή και σε επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο των πυρκαγιών μας ενημέρωσε ότι "εκκενώνονται σπίτια στα Σιμωτάτα.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και ευτυχώς δεν υπάρχει σπίτι που να έχει καεί.

Στη 1 π.μ. θα ξεκινήσει καράβι από την Κυλλήνη, με προορισμό την Κεφαλονια, το οποίο θα φτάσει  κατά τις 2.30 π.μ.,, φέρνοντας ενισχύσεις σε πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα".
Οπως ενημερωθήκαμε μπήκαν άλλες δύο εστίες φωτιάς σε Καραβάδο και Τραπεζάκι, αλλά ευτυχώς πρόλαβαν και τις έσβησαν... 
Στο μέτωπο των Πυρκαγιών βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, και όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς. 

Νεότερη Ενημέρωση 23.06

Δραματική η κατάσταση...
Αυτή την στιγμή σπεύδουν λεωφορεία για να απομακρύνουν τους τουρίστες από την περιοχή.
Αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους...
Οι φλόγες είναι πλέον πολύ κοντά σε σπίτια και αυλές... 

Νεότερη Ενημέρωση 22.33 
Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι πολύ κοντά σε σπίτια και οι φλόγες γλύφουν αυλές των σπιτιών στα Σιμωτάτα. 
"Γενικός συναγερμός" αυτή την ώρα στην Πυροβεστική. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Κεφαλονιάς, βρίσκεται επί ποδός και σπεύδει στην περιοχή. 
Ηδη υπάρχουν κάποιοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους...
Φωτογραφία: Ιωάννα Κοντογιάννη 
Η φωτιά είναι πολύ κοντά σε σπίτια και κατευθύνεται προς την παραλία του Λουρδά με κατεύθυνση προς το ακρωτήρι. 
Η τροχαία έχει αυτή ττην στιγμή διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο. Και φυσικά απο Πόρο προς το Αργοστόλι. 
Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή των Λουρδάτων – Σιμωτάτων και Βλαχάτων έχουν κλείσει, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης...

Φωτογραφία Μαρία Κουρκουμέλη 
Νεότερη Ενημέρωση 21.57 
"Πύρινη Κόλαση" αυτή την ώρα στην περιοχή,  με την φωτιά να έχει πάρει ενεξέλεγκτες διαστάσεις... Συνεχώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται και απο το Αργοστόλι... 
Δυστυχώς είναι άλλη μία δύσκολη νύχτα για την περιοχή των Βλαχάτων και των Σιμωτάτων. Η φωτιά έχει περάσει το κεντρικό  δρόμο και καίει πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά. 
Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία "δύσκολη στιγμή" σύμφωνα και με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκειται στις εστίες των πυρκαγιών.  
Οι Πυροσβέστες αυτη την ώρα δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ώστε οι φλόγες να μην φτάσουν σε σπίτια... 
Το Inkefalonia.gr βρίσκεται απο το πρώτο λεπτό στις εστίες των πυρκαγιών και σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για την εξέλιξή τους... 

Αρχική Ενημέρωση 
Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην Κεφαλονιά, είναι «άρρωστο», είναι ... ηλίθιο μα πάνω απ’ όλα είναι επικίνδυνο.
Οι ηλίθιοι επιμένουν και θέλουν να κάψουν... εξού και οι πάνω από 35 πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα, κυρίως στην περιοχή της Λειβαθούς.
Η χρονικά τελευταία πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. μεταξύ Βλαχάτων και Σιματώτων στους πρόποδες του Αίνου  και φαίνεται να είναι αρκετά επικίνδυνη .
Αυτή την στιγμή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ βοηθούν και κάτοικοι της περιοχής. Ο άνεμος δεν είναι σύμμαχος, καθώς είναι πολύ ισχυρός, ενώ το γεγονός ότι μπήκε νύχτα κάνει αδύνατο το να σηκωθούν πυροσβεστικά αεροσκάφη .
Λίγο μετά τις 9.51 μ.μ. υπάρχει διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λειβαθούς... 
Περισσότερα σε λίγο...

Εικόνες - video : Χρήστος Λαμπράκης 

 
Βίντεο: Μαρία Κουρκουμέλη 

Φωτογραφία: Μάκης Μαρκαντωνάτος 
πηγή:inkefalonia.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.