Ροή Αναρτήσεων

Έλαμψε η Εθνική ομάδα Υ/Β σκοποβολής στο Πανευρωπαϊκό(Μια 4η θέση στην ακρίβεια για τον Τσιμπίδη)

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα στο 1ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής, που διεξήχθη στην πόλη Μπρέσια της Ιταλίας από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου. 

Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής, που αποτελείτο από 8 άνδρες και 2 γυναίκες ήταν οι: Απόστολος Μπέλλος, Σαραντινός Νίκος, Καμαριανάκης Γιάννης, Τσιμπίδης Μιχάλης, Βούρτσης Αντώνης, Δούναβης Γιώργος, Ξανθάκης Γιάννης, Καλογερόπουλος Βασίλης, Τοπούζογλου Κατερίνα και Φοίβη Σκοτίδα.

Όλοι οι παραπάνω αθλητές και αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κράτησαν τη χώρα μας ανάμεσα στις υπολογίσιμες ομάδες υποβρύχιας σκοποβολής παγκοσμίως. 

Μια 4η θέση στην ακρίβεια για τον Τσιμπίδη μια 8η από τον πολλά υποσχόμενο και νεαρό Γιάννη Ξανθάκη και η 10η από τον Νίκο Σαραντινό ήταν το αποτέλεσμα του αγωνίσματος της ακρίβειας. Στις γυναίκες η Σκοτίδα πλασαρίστηκε στην 6η θέση και η Τοπούζογλου στην 7η. 

Στο απαιτητικό αγώνισμα του διάθλου των αντρών διακρίθηκε ο Σαραντινός που για 9 δευτερόλεπτα έχασε το χάλκινο μετάλλιο και κατέκτησε τελικά την 6η ενώ από κοντά ακολούθησε ο Βούρτσης 7ος και ο Καλογερόπουλος 10ος. Από εκεί και πέρα οι Τοπούζογλου, Σκοτίδα στις γυναίκες κατατάχθηκαν στην 5η και 7η θέση. 

Η μεγάλη επιτυχία όμως ήρθε στην σκυταλοδρομία όπου η κάθε χώρα είχε δικαίωμα συμμετοχής με 2 ομάδες, η Ελλάδα Β με τους Μπέλλο, Σαραντινό και Τσιμπίδη, κατόρθωσε να παραγκωνίσει τους δυνατούς Ρώσους και Ουκρανούς αλλά και τη δεύτερη ομάδα των Ιταλών και Γάλλων και να σηκώσει την γαλανόλευκη στην 3η θέση του πόντιουμ των νικητών ενώ η Ελλάδα Α με τους Δούναβη, Βούρτση, Καμαριανάκη, λίγο πιο κάτω και συγκεκριμένα στην 6η θέση χειροκρότησε τους νικητές. 

Η Ελληνική αποστολή εκτός από την αγωνιστική πληρότητα της, κέρδισε τις εντυπώσεις των Ευρωπαίων συναθλητών αλλά και οργανωτών για το άριστο κλίμα που δημιούργησε καθ’ όλη την διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Πλουσιότεροι με τα 3 μετάλλια του ομαδικού στις αποσκευές τους οι αθλητές μας γεμάτοι με εμπειρίες επέστρεψαν στην Ελλάδα. 

Η πιο μεγάλη νίκη της χώρας όμως μετά την εμφάνιση της στην γειτονική Ιταλία ήταν η ανάληψη του πρώτου Παγκοσμίου κυπέλλου το 2015 αλλά και του 1ου παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2017. 
Ατενίζοντας λοιπόν το μέλλον με αισιοδοξία για το αγώνισμα της υποβρύχιας σκοποβολής οι Έλληνες αθλητές ήδη προετοιμάζονται και για νέες επιτυχίες.
Πηγη:zougla.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.