Ροή Αναρτήσεων

Αίολος Αστακού: Φύσηξε άνεμος… Γ’ Εθνικής!

Γράφει ο Μπάμπης Δούκας 

Μια από τις εκπλήξεις στις φετινές εγχώριες διοργανώσεις έρχεται από την ΕΣΚΑΒΔΕ και την μικρή κωμόπολη του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Το –κατά πάσα πιθανότητα- new entry στην Γ’ Εθνική της σεζόν 2014-15 θα ακούει στο όνομα Αίολος Αστακού! 



Mια… ανάσα ή μάλλον δύο (όσοι και οι αγώνες στo final 3 που απομένουν) απέχει από την σπουδαιότερη επιτυχία της ιστορίας του ο Αίολος Αστακού, καθώς η άνοδος στην Γ’ Εθνική φαντάζει πιο κοντά από ποτέ. Η ομάδα μπάσκετ της μικρής κωμόπολης της Αιτωλοακαρνανίας μοιάζει έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Σε μια χρονιά που ξεκίνησε με αρκετές προσδοκίες και σημαντική στήριξη σε όλα τα κομμάτια από τον Αστακιώτη επιχειρηματία Αποστόλη Πανταζή αλλά και από την διοίκηση της ομάδας (πρόεδρος της οποίας είναι ο Λεωνίδας Καραγεώργος), δεν έλειψαν οι πολλές αναποδιές αλλά και τα προβλήματα (κυρίως όσον αφορά τους πάρα πολλούς τραυματισμούς, τόσο στην αρχή του πρωταθλήματος όσο και στην πορεία αυτού) που ωστόσο ξεπεράστηκαν, και η ομάδα του Αιόλου απέχει μόλις δύο παιχνίδια από το όνειρο της ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η αρχή της προετοιμασίας βρήκε την ομάδα του Αστακού με τον Γιάννη Γράψα στην θέση του προπονητή, πριν όμως αυτή ολοκληρωθεί τη θέση του πήρε ο –πρώην συνεργάτης του Στέργιου Κουφού στον ΑΓΟ Ρεθύμνου- Μιχάλης Θάνος.

Το ρόστερ είχε σαν βάση του τις… παλιοσειρές της ομάδας Αλέξη Σούρλα, Αλέκο Καλλισώρα (ικανότατοι περιφερειακοί και οι δύο και από τους πιο ταλαντούχους παίχτες που έχει «βγάλει» ο Αστακός), Δημήτρη Κρικρή, Γιώργο Τσάνο (δυναμικοί ρολίστες) που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως παίζουν στην ομάδα… από την ημέρα της ίδρυσής της (1990) και τον Πάνο Χουλιαρά, που μετά από μια αρκετά αξιόλογη καριέρα (Νήαρ Ηστ, ΑΓΟ Ρεθύμνου –με συμμετοχή και στον τελικό του κυπελλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό το 2007-, ΟΦΗ, ΕΑ Πατρών) επέστρεψε στη γενέτειρά του, και αρκετούς αξιόλογους ντόπιους νεαρούς όπως ο –πολύ εξελίξιμος – Δημήτρης Δουρούκης ή ο Βασίλης Δημητρίου (ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν καθώς κλήθηκε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις).

Στο πλάι αυτών προστέθηκαν κάποιες εξαιρετικές μεταγραφικές κινήσεις με τις δυο κορυφαίες να αποτελούν αυτές των Γιάννη Σταμόπουλου (Περιστέρι, Δούκας, Σπόρτιγκ, Παλαιό Φάληρο, Κεραυνός Αιγίου, Απόλλων Πατρών) και Θοδωρή Πανάρα (ΑΓΟ Ρεθύμνου – κι αυτός με συμμετοχή και στον τελικό του κυπελλου Ελλάδας το 2007, ΚΑΟΔ, Πανόραμα, Δόξα Λευκάδας). Ο πρώτος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας από τη θέση του point guard ενώ ο δεύτερος τράβηξε το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα.

Οι Τόλης Αγγελόπουλος (ΕΑ Πατρών) και Νεκτάριος Μπόγρης έδωσαν κι αυτοί πολύτιμες βοήθειες στo front court της ομάδας, ενώ μεγάλος άτυχος της χρονιάς ήταν ο Σπανός, που λόγω τραυματισμού (ένας από τους πολλούς που λέγαμε) έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν.

Αφού ξεπέρασε λοιπόν το εμπόδιο του (αρκετά ισχυρού φέτος και από τα φαβορί σε ολόκληρη την ΕΣΚΑΒΔΕ) Γ. Σ. Χαρίλαου Τρικούπη Μεσολογγίου στον Α’ Όμιλο της κατηγορίας (με 2-1 νίκες στα play off και συνολικά 3-2 μαζί με τα ματς της κανονικής περιόδου), ο Αίολος συνέχιζει με δυο ακόμη νίκες και στο final 3 (με τους πρωταθλητές των άλλων δύο ομίλων) απέναντι σε Νικόπολη Πρεβέζης και ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Αρχικά επικράτησε στο ΔΑΚ Πρέβεζας με 74-88 της γηπεδούχου Νικόπολης και μια εβδομάδα αργότερα του ΑΓΣ Ιωαννίνων με 73-59 στο –πάντοτε καυτό- κλειστό γυμναστήριο του Αστακού. Άξιο αναφοράς πέρα από το εντυπωσιακό μπάσκετ που απέδιδε σε όλη τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας και συνεχίζει και στο final 3 η ομάδα του Αστακού, η τρομερά σημαντική στήριξη του κόσμου, τόσο στα εντός –όπου πραγματικά στα τελευταία ματς δεν χώραγε ο κόσμος στο γήπεδο!- όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Η σεζόν βέβαια δεν έχει τελειώσει για τον Αίολο αλλά και τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές της ανόδου στη Γ’ Εθνική καθώς υπολείπονται ακόμη δύο αγωνιστικές (αρχής γενομένης από τις 26/04) αλλά πραγματικά φαντάζει αρκετά δύσκολο για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της ομάδας του Αστακού. Όλα βέβαια θα κριθούν στο γήπεδο, οπότε υπομονή λίγο ακόμη.

Όσο για τα μελλοντικά πλάνα της ομάδας του Αστακού, μην νομίσετε πως περιορίζονται μόνο σε μια απλή άνοδο στη Γ’ Εθνική, καθώς το σύνθημα έχει δώσει ο ίδιος ο Αποστόλης Πανταζής, που σε παλαιότερη συνέντευξη του σε τοπικό μέσο ούτε λίγο ούτε πολύ έθεσε ως στόχο της επόμενης σεζόν την άνοδο στην Β’ Εθνική! Αυτό σε συνδυασμό με την κατασκευή ενός νέου γηπέδου και μια μακροπρόθεσμη επένδυση στις ακαδημίες του Αιόλου δίνουν τουλάχιστον ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον του συλλόγου αλλά και κατ’ επέκταση του τόπου. Άλλωστε ο Αστακός θεωρείται… μπασκετομάνα, οπότε η «πρώτη ύλη» ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει…

Περισσότερα προσεχώς…


πηγή: superbasket

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.